Wednesday, December 16, 2009

Catcheye : Free



Salam,

Disini saya ingin berikan satu program percuma untuk menjana pendapatan yang tak payah keluar modal langsung.

http://www.catcheye.com.my/?r=25944

Catcheye adalah sebuah syarikat pengiklanan terbaru di Malaysia ,

apa yang menariknye anda dibayar untuk setiap iklan yang anda lihat disini,

ya,mudah saja, klik2 iklan tak samapai seminit dah dapat duit,

malah mereka membayar kita sehingga level 4 secara infiniti..

katakan anda menaja 10 orang di level 1,

kemudian mereka menaja 10 orang lagi sehinggalah 4 level,

tahu tak $NAME&? awak akan peroleh RM11 jika sehari mereka klik untuk 1 iklan,

kalau sehari mereka klik 10x anda peroleh RM11x10=RM110

jika sebulan anda akan peroleh RM110x30=RM3300..

banyak tu ..

awak tak nak ke?

ayohlah sertai saya..benda ni 100% percuma..tak perlu modal

cuma perkenalkan kepada 10 orang je..benda free xkan tak boleh ajak..

untuk maklumat awak,keahlian catcheye telah mencecah 22,000 orang sekarang..

jangan berlengah lagi..Ini bukan penipuan..

Cara nak register.

1.http://www.catcheye.com.my/?r=25944

2.klik join catcheye now

3.isi maklumat diri,IC dan alamat (penting sebab cek dihantar berdasarkan ini selepas cukup RM50)

4.Isi jawapan: soalan 1 jawapan A, soalan 2 jawapan B,soalan 3 jawapan A. (jika awak jawab salah pendaftaran tidak diterima)

5.klik agree and proceed..Ok siap

Kemudian apa perlu buat?

1.klik sign in

2.lepas sign in klik reward panel

3.Awak lihat akaun awak ade RM1 (bonus) dan link awak.

4.Copy link awak dan gantikan link saya ini dengan link awak.

5.Postkan risalah saya ni ke bulletin, iklan free or pape je & emailkan kepada kawan2.

6.Lihatlah tak sampai sebulan awak dah ade ramai orang di level 1.percayalah!sebab benda ni 100% percuma

Tuesday, December 8, 2009

Kisah Motivasi Seorang Remaja Menjadi Jutawan Internet Dalam Masa 3 Tahun


Hari ini saya nak kongsi satu kisah hidup bagaimana seorang budak "mentah" bernama Ashley Qualls yang merupakan seorang remaja perempuan yang berusia 18
tahun berasal dari Detroit,USA. Pada tahun 2004 iaitu ketika
beliau berumur 14 tahun beliau telah meminta $8 dari ibunya
bertujuan untuk membeli 1 nama domain iaitu

http://www.facebook.com/l/11edb;whateverlife.com

Beliau mula menghasilkan beberapa design untuk layout/background
MySpace yang khusus untuk remaja seperti beliau. Layout tersebut
beliau berikan secara percuma sahaja. Ini bermakna beliau tidak
memperolehi apa-apa hasil dari design yang beliau reka itu.

Bermula dengan memberikan layout2 tersebut kepada rakan-rakan
beliau ianya berkembang dengan pantas. Setiap hari semakin ramai
remaja yang datang ke laman web beliau untuk mendapatkan layout-
layout hasil ciptaan beliau.

Hari demi hari, semakin ramai dan ramai pengunjung ke laman web
beliau. Laman web beliau semakin terkenal dikalangan remaja-remaja
pengguna MySpace seluruh dunia.

Masa pun berlalau. Tahun 2007 - Iaitu setelah lebih 3 tahun http://www.facebook.com/l/11edb;whateverlife.com beroperasi ianya telah mencatatkan bilangan pengunjung melebihi 7 JUTA ORANG SEBULAN!!! WOW!!! Dan yang paling menarik sekali ialah beliau telah berjaya menghasilkan pendapatan lebih dari USD$1,000,000 dari website tersebut.

Pendapatan bulanan beliau pula dianggarkan melebihi USD$70,000
sebulan. Dari mana datangnya pendapatan atau duit yang melimpah-
limpah tersebut?

Semua pendapatan beliau datang dari pengiklanan. Iaitu seperti
Adsense, Nabbr dan CPM (Casale Media & Value Click). Disebabkan
pengunjung yang melebihi 7 juta orang sehari maka dengan mudah
beliau mendapat duit dari klik-klik ke atas iklan-iklan yang
terpapar di laman web beliau.

Jika anda lihat di sini, beliau memberikan produk layout MySpace
beliau secara percuma kepada orang ramai tetapi pendapatan beliau
datang dari pengiklan-pengiklan yang meletakkan iklan mereka di
web beliau. Tidakkah ini satu strategi yang cukup hebat?

Beliau juga pernah menolak tawaran dari Brad Greenspan yang
merupakan co.founder MySpace untuk membeli website beliau pada
harga USD$1.5 Juta.

Itulah serba sedikit kajian mengenai Ashley Qualls yang berjaya
meletakkan nama beliau sebaris dengan business tycoon yang lain.
Apa yang boleh anda pelajari dari kisah di atas?

1. Lakukan sesuatu berdasarkan kepada minat anda
2. Jadi pakar atas apa yang anda lakukan
3. Kenali peluang yang ada berdasarkan minat anda dan tukarkannya
kepada sumber keuntungan
4. Dapatkan khidmat nasihat dari yang pakar
5. Jadi diri anda sendiri FIKIR-FIKIR

Saturday, December 5, 2009

BINA WEBSITE DENGAN GDI

Tanpa domain dan webhosting, maka tidak wujud website kita.
Di dalam dunia ini terlalu banyak kompani yang tumbuh membuat perniagaan domain/webhosting, boleh dikatakan hampir semua webhosting meminta pembayaran setahun terlebih dahulu sebelum kita boleh meletakkan file-file website kita ke dalam tapak server mereka, dan barulah kita boleh publish website kita. Tetapi didalam banyak2 webhosting tersebut, terdapat sebuah webhosting yang bermurah hati memberikan percuma, tidak perlu bayar dahulu, malah tidak perlu bayar setahun, kita boleh membayar bulan-bulan, dan juga mereka memberikan satu sistem affiliate yang unik dan menguntungkan, jika kita mengajak orang lain menyewa tapak web mereka, kita akan dibayar upah selama orang tersebut menyewa tapak disitu. Global Domain International atau GDI telah memberikan kita satu peluang yang besar, disamping kita belajar membina website untuk mempromosikan apa jua perniagaan kita, kita juga boleh mendapat hasil lumayan melalui GDI ini untuk menampung perbelajaan perniagaan kita.

Untuk mendaftar dan mendapatkan 7 hari sewa tapak webhosting secara percuma, anda boleh klik di link di bawah ini.
Sebelum itu Lihat Video cara pendaftaran GDI

Daftar 7 hari percuma.
Selepas 7 hari jika anda tidak berminat menyewa tapak mereka anda boleh cancelkan pada bila2 masa sahaja.
Nanti dibawah ini anda akan diajar langkah demi langkah bagaimana untuk membina website perniagaan anda sendiri, ianya percuma dan belajarlah sebaik yang mungkin.

p/s Untuk sesiapa yang belum biasa menonton video-video dari youtube, pastikan anda pause dahulu dan biarkan buffering yang berwarna mereka bergerak terlebih dahulu sehingga setengah, barulah play video tersebut.

BELAJAR CARA BUAT WEBSITE SENDIRI

1. Download dahulu perisian NVU percuma disini. NVU adalah perisian untuk membuat website dan dia adalah percuma.
Klik Disini untuk download NVU

2. Download FileZilla untuk kegunaan memindahkan file website yang kita bina dari komputer kita ke tapak domain.
Klik disini untuk download filezilla.

3. Latihan-Praktikal-Cara-cara membuat website anda sendiri:
Ikuti video dibawah ini bagaimana membina website sendiri secara asasnya,

3.1 Setup domain anda dengan GDI dan cara untuk setting. Lihat video.
3.2 Setup File Zilla. Lihat Video.
3.3 Mulakan pembinaan website latihan dan membiasakan diri anda dengan NVU dan button yang penting. Lihat Video
3.3 Upload file ke tapak domain. Lihat video
3.4 Teknik memasukkan gambar dari url luar. Lihat video
3.5 Cara memasukkan video youtube. Lihat video